O recunoastere neasteptata

De ieri sunt cetățean de onoare al orașului Constanța. Mă gândesc că este o recunoaştere a stăruințelor mele de peste patru decenii. Nu sunt un om al diplomelor, medaliilor, premiilor și distincţiilor. Nu am fost niciodată preocupat de recunoaşteri. Taică-miu îmi spunea „Fă ce ai de făcut și nu aștepta nicio  răsplată”. Principala mea preocupare este muzica, jazz-ul, mesajul meu și oamenii  cărora să le ofer cu bucurie toate acestea. În urmă cu 40 de ani am făcut o alegere: jazz-ul – un fenomen social, o artă făcută din suflet şi care se adresează sufletului.  Jazz-ul înseamnă libertate și nu se împacă deloc cu orice încercare de instituționalizare.

Pe de altă parte este în firea omului să se bucure atunci când i se recunosc meritele, de aceea pot spune că aprecierea primită mă atinge la coarda sensibilă. La fel ca acum doi ani când mi s-a acordat titlul de cetățean de onoare al orașului Vălenii de Munte  https://harrytavitian.wordpress.com/2009/05/16/valenii-de-munte-acum-o-saptamana/    Le consider pe amândouă ca pe o recunoaștere a jazzului însuși. 

Publicul constănţean este primul care mi-a acordat, cu mulţi ani în urmă, titlul de cetăţean de onoare, atunci când activitatea jazzistică de aici era mult mai intensă decât cea de astăzi. În urmă cu 25 de ani publicul umplea sălile constănţene până la refuz. La Teatrul Dramatic ajunsesem sa cântam cu uşile deschise iar oamenii stăteau și pe hol. Atunci am primit pentru prima dată titlul de cetăţean de onoare al Constanţei.  

Încă nu am discutat amănunte despre cadrul în care mi se va înmâna titlul, dar sper să fie o sărbătoare a jazz-ului și a bunei-simțiri la Constanța.

Etichete: , , , ,

9 răspunsuri to “O recunoastere neasteptata”

 1. Simona Says:

  Sincere felicitari!

 2. adriana Says:

  Felicitari, maestre!

 3. Alice Danescu Says:

  Harry I had no idea you were this important, and I say this in a congratulatory way. Hope you continue on with your success, and make Romania proud.

 4. MariaStefanian Says:

  Suuuper! Ma bucur sincer de bucuria voastra imbucuratoare pentru multi!

 5. eliza noemi Says:

  Bacaul va saluta si va imbratiseaza!

 6. Dragos Balanescu Says:

  Felicitari maestre !
  Acum 20 de ani,intr-un concert la Sala Radio,am descoperit Jazz-ul,”vinovatul” principal fiind dumneavoastra ,pe vremea aceea alaturi de Dl. Corneliu Stroe.
  Va doresc sa aveti aceeasi verva si sa corupeti,in sensul bun,prin arta sunetului pe care o debordati,inca multe generatii !

 7. Ecaterina Stanasel Says:

  FELICITARI!
  Ma alatur si eu celor care va admira, va recunoaste valoarea si va apreciaza truda. Sa aveti parte de sanatate si multe bucurii!

 8. Yigru Zeltil Says:

  Felicitari (desi cam tardive din partea mea)!

 9. Laurentiu Todié Says:

  Salutãri si felicitãri de la New York.
  (sunt aici din cauza lipsei de bun simț a Constanței)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: