La Bal cu Johnny Raducanu

Acum o saptamana am avut un recital la traditionalul Bal al Arhitectilor, eveniment cu o vechime de aproape un secol. Prilej sa ma reintalnesc cu multi prieteni dragi. Prima oara am fost invitat sa cant la acest bal in 2003, la Cercul Militar din Bucuresti. A urmat in 2007 Sibiul, in 2008 Clujul si in 2009 Brasovul. Anul acesta balul s-a tinut la Casinoul din Sinaia si printre invitati a fost si Johnny. Dupa ce ne-am facut fiecare recitalul, am cantat cu Johhny la doua piane. Si duo-ul nostru are o oarescare traditie – la sfarsitul acestei luni se implinesc 30 de ani de la primul nostru recital impreuna (la Sibiu). De la Johnny am invatat libertatea prin jazz.

Am dat „intamplator” zilele acestea de un comentariu aparut pe un blog, dupa concertul de la Valenii de Munte, din august 2009, unde l-am avut ca invitat de onoare pe Johhny. Prezentarea i-a apartinut lui Sorin Antohi.

jazz

aseara am fost la un spectacol de jazz: HARRY TAVITIAN si JOHNNY RADUCANU!
Pe Tavitian il mai ascultasem live. L-am descoperit in urma cu 2 ani la un concert. ma impresioneaza trairea cu care canta. transcende. poate ca asa cum spunea cel care l-a prezentat, muzica sa e o cautare spirituala, o forma de cautare a sacrului…
Mi-a placut Domnul Raducanu cu al sau cantec de leagan, cu ale sale subtile observatii.
dar cel mai mult mi-a placut ultima parte a spectacolului in care cei doi au cantat impreuna acompaniati de contrabas. erau muzica iar noi devenisem parte a unei transformari spirituale. (17 august 2009) http://sara-alessia.blogspot.com/2009/08/jazz.html

                   

3 răspunsuri to “La Bal cu Johnny Raducanu”

 1. Dan Banea Says:

  Si eu am invatat de la si prin festivalul de jazz Sibiu incepind cu 1987 ce e libertatea.Pe cind aceasta alaturare pe aceeasi scena din nou la Sibiu?

 2. Ion Ionescu Says:

  Pretuite Maestre,
  v-am vazut intr-un concert „virtual” la „Cabaret Voltaire” alaturi de Marele Johnni Raducanu si… Bedros Horasangian. Ce trio!!! Si multa lume buna.
  Poate vreti sa vedeti: http://vasilegogea.wordpress.com/2011/04/04/cabaret-voltaire-xvi-gojazz-blog-improvisation/

 3. harrytavitian Says:

  Multumesc dlor. Banea si Ionescu. Cu prietenie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: