Credincioșii de la Biserica Sfântul Mina îl sprijină pe Parintele Nicolae Picu. Apel la rugăciune comună

Biserica Sfantul Mina din Constanta

Am citit și eu pe net acest apel: „Cine dorește să-l susțină pe părintele Nicolae Picu, este așteptat la slujba de duminică 17 martie, cu o floare în mână, pe pajistea dintre biserică și așezământ (Centrul Arca)”. Voi participa, cu ajutorul lui Dumnezeu, și eu, împreună cu soția și fiica mea.

Din păcate, la îndepărtarea nedreaptă a părintelui Picu, nu s-a ținut seama deloc de adevărata Biserică – comunitatea credincioșilor uniți în duhul dragostei cu puterea harului Duhului Sfânt, care Îi slujeau lui Hristos, împreună cu preotul Picu, la altarul de la Sfântul Mina. Nu au contat nici copiii cu dizabilități și familiile acestora, îngrijiți la Centrul Arca (mărturiile lor pe net sunt zguduitoare).

Vrem să ne rugăm împreună duminică la Sfânta Liturghie și să mărturisim dragostea pe care o avem pentru părintele Picu.

Înainte de a pleca în Italia, parintele Picu – foarte întărit sufletește – ne-a îndemnat să nu judecăm pe nimeni, să iertăm și să ne rugam. Dânsul a ales să facă ascultare până la sfârșit, supunându-se hotărârilor luate și, încrezător în Dumnezeu, nu s-a apărat în nici un fel în timpul linșajului mediatic la care a fost supus. Ne-a mai spus ca nu cumva, datorită celor întâmplate, să ne smintim și să ne îndepărtăm de Sfânta Biserică. Ne-a sfătuit ca, dacă putem să nu ne tulburăm sufletește de cele întâmplate, să venim în continuare la slujbe la Biserica Sfântul Mina, dacă nu, să mergem acolo unde avem pace în suflet. Majoritatea enoriașilor s-au împrăștiat. Încercăm duminica să ne strângem iarăși laolaltă, pentru rugăciune.

Rugăm reprezentanții mass-media, dacă doresc mărturii din partea credincioșilor, să respecte Sfânta Liturghie și să adreseze întrebări numai după slujbă.

Sperăm ca rugăciunile și gestul nostru creștinesc să dea putere celor care au judecat greșit, să revină asupra hotărârilor pe care le-au luat, în duhul dragostei lui Hristos.

Doamne al Puterilor, fii cu noi!

19 răspunsuri to “Credincioșii de la Biserica Sfântul Mina îl sprijină pe Parintele Nicolae Picu. Apel la rugăciune comună”

  1. harrytavitian Says:

    Iată câteva comentarii pe care le-am găsit pe net și care cred că spun mult mai bine decât pot eu, ce simțim noi, credincioșii de la Sfântul Mina, în aceste zile:
    „De ce a fost caterisit Părintele nostru Nicolae? Caterisirea se face pentru lepădarea de credință. S-a lepadat parintele Nicolae? Nu, nu a făcut-o, chiar dacă l-ați oropsit ani de zile. S-a rugat și a nădăjduit. Se mai face caterisire pentru erezie. Care erezie? A cui? In nici un caz a Părintelui. Cei care l-au vazut pe Parintele in altar la Sânta Jertfă, rugându-se și lacrimile șiroindu-i, stiu câta iubire pentru Dumnezeu are acest om în sufletul lui. De ce a fost caterisit parintele? Pentru ca este un nebun pentru Domnul, pentru ca a adus la credinta multime de tineri, pentru ca s-a lasat pe sine si familia sa pentru a face casa Domnului, pentru ca refuza sa raspunda altfel decat prin rugaciune la ceea ce se intampla?”

    „Sa se tina cont si de opinia enoriasilor si a copiilor cu dizabilitati, fiindca cei care l-au suspendat pe preotul Picu nu s-au gandit si la sufletul acestor copii, care-l iubesc pe parintele mai mult decat pe proprii lor parinti”.

    „Sunt mamica unui voluntar din Fundatia Arca, pastorita de parintele Picu. Copiii ajutati de parintele Picu si Fundatia pastorita de Domnia Sa….erau copiii cu Autism si sindrom Down. Acesti copii…au fost izgoniti de societate si adoptati de aceasta Fundatie. Aici, copiii au invatat sa iubeasca, sa comunice, sa-si foloseasca imaginatia. Au facut martisoare…cărora Arhiepiscopia le-a interzis valorificarea…au pictat Icoane…au invatat poezii, au facut scenete…au adunat mizeria facuta de oamenii normali, in jurul Bisericii. Parintele Picu a construit aceasta Biserica, impreuna si laolalta cu enoriasii. Biserica este Casa Domnului, El e proprietarul”.

  2. arhitectul Says:

    Eu nu pot să scriu cuvinte, acum; iertare… Nici să vin pe pajiștea BIsericii, pe care am fost, cândva. Mă voi ruga la Sfântul Mina, în București, odată cu voi toți. Cuvintele pe care nu le pot spune aici, fie-mi auzite Acolo.

    Doamne ajută!

  3. Părintele Picu | e m e r o l o g h e i o n Says:

    […] Picu nu pot să scriu nimic, nu caut cuvinte… Dar, vă rog, citiți și voi aici, apoi citiți din nou aici și unde mai găsiți mărturii, căci sunt, și judecați singuri. Dacă veți considera de […]

  4. Mesajul preotului Picu: „Mergeţi acolo unde aveţi pace în suflet“ Says:

    […] bisericii pun la cale o întrunire la slujba de Liturghie de duminică, 17 martie. Protestul lor va fi unul paşnic şi va avea un semn distinctiv: o floare ţinută în […]

  5. Enoriaşii de la Sfântul Mina, rugăciune comună la Liturghia de duminică | Revista Presei Says:

    […] Nu au contat nici copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, îngrijiţi la Centrul Arca. Voi participa şi eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, împreună cu soţia şi fiica mea, la slujba de duminică de la Sfântul Mina“, declară muzicianul Harry Tavitian, enoriaş al bisericii. […]

  6. Lucaci Nicoleta Says:

    Vom veni desigur sa il sustinem pe Parintele Nicolae, duminica 17 martie. Poate ca am arata prea putin cat il pretuim si e cazul sa ne manifestam mai mult dorinta de a reveni la Sfantul Mina!

  7. Lucaci Nicoleta Says:

    daca nu va suparati voi introduce o parte din mesajul d-voastra pe blog pentru a strange cat mai multi enoirasi si oameni care il cunosc si il stimeaza pe parintele Nicolae!

  8. admcmp Says:

    bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului

  9. Harry Tavitian invită la protest pentru Sf. Mina | Constanta.RO Says:

    […] Apelul marelui muzician, Harry Tavitian, îl puteţi citi aici. […]

  10. Elsa Lüder Says:

    Nu pot participa fizic in ziua de 17 martie, dar as vrea sa ma alatur sufleteste actiunii Dv. – de la distanta de 2000 de km.
    Dr. Elsa Lüder
    Universitatea din Freiburg, Germania

  11. harrytavitian Says:

    Stimata doamna Dr. Elsa Lüder,

    Va multumesc pentru randurile dumneavoastra. Le voi transmite tuturor participantilor si consideram ca sunteti alaturi de noi. Participarea dumneavoastra sufleteasca este o deosebita onoare pentru noi si va da o dimensiune in plus demersului nostru.
    Sa va dea Dumnezeu sanatate, ca sa va puteti continua distinsa si generoasa dumneavoastra activitate.

    Cu prietenie si respect,
    Harry Tavitian

  12. Irina Alexandra Mosneagu Says:

    Voi fi alaturi de ceilalti credinciosi sa il sustin pe omul care mi-a schimbat viata in bine. Este nedrept tot ceea ce se intampla, deoarece parintele a ajutat foarte multa lume; acest om minunat are har si este pacat ca a fost indepartat intr-o astfel de maniera.

  13. Maria Stefanian Says:

    Sa speram ca rugaciunea noastra va avea raspuns si vom primi si noi cat de curand o Bunavestire! Sa ne pastram Credinta si in Sfintii Ingeri care poarta rugaciunile noastre catre Domnul si Maica Sfanta! Fie ca Arhanghelii Mihail si Gavriil sa il ocroteasca pe parintele Picu si deasemeni sa ingaduie parintelui aflat in stare critica sa isi revina, pentru ca Iisus a inviat pentru ca si noi sa avem Viata prin El! Doamne Ajuta! Maria S

  14. actualromania Says:

    Din motive ce nu au depins de mine, nu am putut sa vin duminica. Insa cu siguranta sunt alaturi de Parintele si Omul Picu si de intreaga familie. Si cand spun intreaga familie, ma refer desigur nu numai la familia Picu ci si la toti cei implicati in activitatile de ajutorare a copiilor cu dizabilitati.

    Vremurile ne dovedesc faptul ca orice bine facut in viata, nu ramane “nepedepsit”.

    Parinte Picu, singura propozitie care-mi vine in minte atunci cand ma gandesc la dumneavoastra si la toti cei care au trudit mai mult sau mai putin vremelnic in mica dar inimoasa “oaste a Domnului” de la Sfantul Mare Mucenic Mina, este cea a Parintelui Cleopa: “Manca-v-ar RAIUL!”

    Adi.

  15. iobag Says:

    Rugaciunea in comuniune este foarte puternica, dar sa nu uitam ca si sincronizarea tuturor rugaciunilor poate depasi spatialitatea. Este suficient sa ne rugam impreuna. Sa aprindem candela vointei noastre care vrea sa infranga nedreptatea comisa. Odata aprins rugul rugaciunii din suflet devine mistuitor, parjoleste nedreptatea si face sa straluceasca adevarul.

    Rugaciunea sufletului curat fiind placuta Domnului va grabi neindoielnic balanta adevarului sa-si atinga pozitia de echilibru.

    Fie ca inteligenta mintii si emotia inimii voastre sa gaseasca, in smerita rugaciune, calea de a restaura adevarul crunt lovit.

    Macar o clipa in zorii zilei si alta la lasatul serii rugati-va pentru parintele Nicolae, cel care v-a fost reper in lumea acesta dezorientata. Sa nu-l uitati in rugaciunea voastra, pe cel care il gaseati de dimineata pana tarziu in noapte gata sa va asculte spovada si sa va povatuiasca numai de bine pentru a va usura calea catre Dumnezeu.

    • iobag Says:

      Sa nu ma acuzati de „plagiat” dar merita amintit un articol, care descrie adevarul cum se cuvine, dateaza de prin 2009 si este amitit si pe acest blog.
      Dar acum se potiveste cum nu se poate mai bine.

      Constanta 6: Parintele Picu de linga Gravity Park: Dumnezeu si palmuta Lui
      http://uichendist.ro/?p=1677

      Minuni au fost tot timpul, dar mari minuni se vor intampla de acum in colo!

  16. ruxandra petcu Says:

    Mai marii locali si nationali ai B.O.R. sunt oameni, ca si noi, deci pot gresi. Sa ne rugam lui Dumnezeu ca ei sa isi recunoasca greseala cat mai repede si nedreptatea facuta sa fie indreptata. Iertarea si intelegerea sa mangaie si sa intareasca sufletul parintelui Picu! Doamne ajuta!

  17. Harry Tavitian invită la protest pentru Sf. Mina - Constanta.RO Says:

    […] Apelul marelui muzician, Harry Tavitian, îl puteţi citi aici. […]

Lasă un comentariu