Concert Harry Tavitian – Ion Baciu jr. la Bacau – vineri 4 mai

Grafica: Georgeta Agop

HARRY TAVITIAN & ION  BACIU jr.

Armenian – Romanian Jazz Piano Summit

Vineri 4 mai  2012 ora 19

Sala Ateneu a Filarmonicii Bacau

Intrarea libera – pentru locuri, veniti din vreme!

Organizatori: Uniunea Armenilor din Romania filiala Bacau si Consiliul Judetean Bacau. Partener: Filarmonica Mihail Jora, Bacau.

Vasile Agop, presedinte al filialei Bacau a Uniunii Armenilor: „Harry Tavitian si Ion Baciu jr. „se vor duela” la doua piane, pe scena Ateneului bacauan. O intalnire intre ritmurile dobrogene pline de vitalitate ale lui Tavitian cu dulcile armonii moldave ale lui Ion Baciu jr. Sunt sigur ca va fi din nou jazz la cote maxime, la Bacau”.

Am raspuns cu mare bucurie la invitatia Filialei Bacau a Uniunii Armenilor, de a reveni aici. Concertul de Craciun din 2010 de la Filarmonica si cel de asta-vara de la Salina Targu Ocna mi-au ramas in suflet pentru deschiderea si caldura deosebita a publicului. Organizate ireprosabil de compatriotii mei armeni, concertele s-au bucurat de  sprijinul deosebit al autoritatilor locale si al celor care ne-au gazduit (de la cocheta sala a Ateneului, la intimul Salon de Piane si la una dintre galeriile minei de sare). Sunt sigur ca asa va fi si de aceasta data, cand il am ca invitat pe marele pianist Ion Baciu jr.

Cronicari bacauani despre mele de pana acum:

* O mirifica intalnire a publicului cu Harry Tavitian, care cucereste prin naturalete, usurinta cu care dezvaluie cunoscatorilor si nu numai, un univers in care libertatea, binele, frumosul sunt in armonie absoluta. (Ozana Kalmuski-Zarea – pianist, muzicolog si director artistic al Filarmonicii Bacau: „Harry Tavitian si taramul de vis” – revista Plumb).

* Admirabila mobilizare a comunitatii armenesti. Armenii se mandresc cu Harry, fac eforturi substantiale ca sa se bucure de maiestria lui si impartasesc generos aceasta bucurie. Tavitian nu este doar un ambasador extraordinar al culturii armenesti; beneficiind de deschiderea si creativitatea jazzului prin improvizatie libera si dialog, el si-a consolidat un loc si un profil semnificativ in arealul est-european”. (Radu Ciobanu – „Jazz si Extaz”, revista Ateneu)

* Un concert de zile mari, de neuitat. Sufletul armenilor nuntit cu Sufletul romanilor! (Ovidiu Bufnila pe Facebook)

* http://www.inimabacaului.ro/2011/07/am-intalnit-un-artist-punct.html  cronica despre concertul de la Salonul de Piane

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=yr90CWLFczg  – duo Harry Tavitian – Ion Baciu jr. „Prayer”- compozitia lui Ion Baciu jr.

http://www.youtube.com/watch?v=TzeJAPU-W60  – concert Harry Tavitian in Salina Targu Ocna – ceva minunat care nici pana acum nu imi vine a crede ca s-a intamplat…

2 răspunsuri to “Concert Harry Tavitian – Ion Baciu jr. la Bacau – vineri 4 mai”

 1. harrytavitian Says:

  Comentariu pe Facebook al Mioarei Iacob care patroneaza cochetul Salon de Piane din Bacau http://www.salondepiane.ro/
  “… la Ateneu a fost o seara magica de jazz …
  Doua piane “au trait” din plin povestea de dragoste, ura, cearta, pasiune, gelozie, dans, dominare, tandrete, impacare…
  Toate acestea, in ritmul muzicii, in tandem. Aplauze si multumiri pentru Harry Tavitian si Ion Baciu jr.”

 2. harrytavitian Says:

  Si eu si Ion Baciu jr ne-am simtit extraordinar aseara la Filarmonica din Bacau datorita calitatii deosebite a publicului. Un sincer aplauz pentru eforturile organizatorilor – Consiliul Judetean Bacau si Uniunea Armenilor din Romania filiala Bacau si gazdelor noastre, Filarmonica din Bacau. Am cantat pe doua piane de concert foarte bune in frumoasa Sala Ateneu a Filarmonicii ‘Mihail Jora’ iar sonorizarea si luminile de scena au fost excelente. Multumim tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: