Concert Harry Tavitian – Ion Baciu jr. la Iasi – joi 3 mai

Grafica afisului: Daniel Ursache

HARRY TAVITIAN & ION  BACIU jr.
Romanian – Armenian Jazz Piano Summit

Joi  3 mai  2012  ora  19

Teatrul Luceafarul Iasi

Intrarea se face pe baza de invitatii gratuite care se pot obtine pe site-ul www.iasi-europeancapitalofculture.com sau, in seara concertului, la intrarea in sala de spectacole. E bine sa veniti din timp la concert!

Organizatori: Asociatia „Iasi Capitala Culturala Europeana” si Uniunea Armenilor din Romania  filiala Iasi Parteneri: Universitatea de Arte George Enescu.

Harry Tavitian: „Ion Baciu jr. este un maestru al armoniei, cu un feeling de jazz innascut”.

Ion Baciu Jr.:  „Harry?  E un bun balcanic”.

Noi doi avem stiluri pianistice complet diferite – eu pe linia lui Thelonious Monk, Ion Baciu jr. pe linia lui Bill Evans. Cand am pornit acest proiect am avut nevoie de mult curaj. Acum pot spune ca aceasta intalnire a contrastelor a fost deosebit de stimulatoare pentru amandoi. Ne bucurăm să putem prezenta si la Iasi, orasul de care „Țunțu” Baciu este atat de legat, aceasta formula inedita. Concertele de jazz la doua piane sunt ceva cu totul aparte si sunt extrem de rare pe scena jazzistica din Romania.

Florin Cîntic – pe atunci student, scria în 1984 în revista Dialog „Nu puţini sînt aceia care şi-ar dori un dialog jazzistic între Ion Baciu jr. şi Harry pe o scenă ieşeană”. Florin Cîntic, acum profesor universitar si presedinte al Asociatiei „Iasi Capitala Culturala Europeana” este autorul moral  al împlinirii acestui vechi vis al fanilor de jazz din Iași. Cu ocazia concertului, Asociatia va fi lansata oficial. Doresc succes Iasului in aceasta competitie fiindca prin trecut si prezent este una din capitalele culturale europene. Iasul are si o frumoasa traditie jazzistica. Pe langa veteranii jazzului in numele carora vorbea Florin acum aproape 30 de ani, sper ca aceast concert sa fie o bucurie si pentru tinerii care iubesc jazzul.

La eforturile deosebite pentru organizarea concertului s-a alaturat si filiala Iasi a Uniunii Armenilor din Romania condusa de profesorul universitar Maricel Agop: „Continuam seria evenimentelor prin care dorim sa facem cunoscute valorile noastre in  Iasi, un oraş la a cărui tradiţie culturală au contribuit şi armenii”.

Este cel de-al doilea concert al meu la Iasi organizat de Uniunea Armenilor din Romania, filiala Iasi. Ecourile de la primul concert – de acum un an – le puteti citi aici:  https://harrytavitian.wordpress.com/2011/05/02/ecouri-la-concertul-de-la-iasi/

Ecouri la ultimul nostru concert, cel de anul trecut de la Satu Mare: Doua firi diferite intr-o miraculoasa simbioza

Despre recitalul lui Harry Tavitian si Ion Baciu jr. e greu sa gasim cuvinte potrivite. Fie ca au cantat blues clasic, compozitii proprii sau teme celebre, ora lor de jazz a fost o intalnire spirituala la nivel inalt. Au fost aplaudati in picioare, au oferit o demonstratie despre felul cum doi oameni extrem de diferiti pot forma o echipa uluitor de sudata, un fel de metafora a inimii si mintii care lucreaza impreuna. (Vasile Andreica, Informatia Zilei – Satu Mare).

Video de la concertul de la Satu Mare: http://www.youtube.com/watch?v=zpki_BSn_eQ

3 răspunsuri to “Concert Harry Tavitian – Ion Baciu jr. la Iasi – joi 3 mai”

  1. harrytavitian Says:

    Video de la concert:

  2. harrytavitian Says:

    Cronica la concert http://flacaraiasului.info/local/regal-de-jazz-la-doua-piane/

  3. harrytavitian Says:

    Un concert formidabil cu o sala arhiplina, se vede ca spectatorii au stat pina si pe scena. o lansare de vis a Asociatiei „Iasi – Capitala Culturala Europeana” (Florin Cintic pe Facebook)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: