Recital Harry Tavitian la vernisajul expoziției Lucian Păiș

Afis 10 expo ION MINCU

Vernisajul expoziției „Continuu și frânt” a pictorului Lucian George Păiș, urmat de un concert Harry Tavitian (pian, voce) – Lucian Păiș (tobe, percuție).
Marți 3 decembrie 2019 ora 18.30
București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, str Academiei 18-20
Curator: Mariana Dragu, istoric de artă
Expoziția se poate vizita între 2-18 decembrie

Pe 3 decembrie vă invit să ne bucurăm de picturile vechiului meu prieten Lucian George Păiș. Bonus: un duel jazzistic între mine și Lucky Păiș!
De Lucky Păiș mă leagă o veche prietenie. În anii ’80 luptam împreună pe baricadele jazzului românesc de avangardă. De profesie arhitect, Lucky era percuționist de jazz al formației Triptic din Cluj dar – ca și mine – și promotor al jazzului. Lucky este și un pictor foarte inspirat. Mă bucur să particip la vernisajul expoziției sale și să cântăm iarăși împreună, cu această ocazie.
Sunt un vechi susținător al sincretismului artelor. Jazzul a fost în permanență deschis pentru a intra în dialog cu celelalte arte.
Îmi aduc aminte cu plăcere de alte vernisaje la care am cântat: cel al graficianului Marcel Chirnoagă, al plasticienei Klara Tamas, al caricaturistului Mihai Stănescu, al pictorului Valeriu Mladin, al graficienilor Ion și Tudor Tițoiu și Maria Lukts.
Unul dintre Atelierele de improvizație pe care le-am organizat la Muzeul de Artă Constanța a fost în compania lucrărilor plasticienei Heike Fescharek, având ca invitată formația de muzică contemporană Partita Radicale din Germania (1994). Publicul și lucrările au stat laolaltă iar noi, muzicienii, am intrat în dialog de lucrările expuse.
De această dată este o premieră, autorul lucrărilor expuse, pictorul Lucian George Păiș, fiind și muzician de jazz. 
Afis 5 expo ION MINCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: