Recital de pian Harry Tavitian la Salonul de Piane din Bacau pe 9 iulie

Recital de pian Harry Tavitian

Sambata 9 iulie 2011, ora 19

Salonul de Piane – Bacau www.salondepiane.ro (str Lucretiu Patrascanu 2)

Locuri limitate! Info, rezervari si bilete: 0745 613399

Despre primul meu concert la Bacau, de asta-iarna, care a fost unul cu totul deosebit, am scris aici: https://harrytavitian.wordpress.com/2010/12/16/primul-meu-concert-la-bacau-si-o-veche-fotografie-de-familie/

Cronica lui Radu Ciobanu dupa concertul din decembrie:  https://harrytavitian.wordpress.com/2011/01/08/jazz-at-the-philharmonic/  Radu Ciobanu este un impatimit al jazzului inca din anii ’80, are o colectie de jazz impresionanta si vaste cunostinte in domeniu.

Ozana Kalmuski-Zarea, pianista dar si muzicolog si director artistic al Filarmonicii din Bacau, scria despre acelasi concert: „La Sala Ateneu a avut loc o mirifica intalnire a publicului cu Harry Tavitian, sub egida Uniunii Armenilor Filiala Bacau.[…] Harry Tavitian cucereste prin naturaletea sa, usurinta cu care dezvaluie cunoscatorilor si nu numai, un univers in care libertatea, binele, frumosul sunt in armonie absoluta. […] Muzicianul insotit de fluiere, voce, clopote, toaca si pian a prezentat publicului bacauan o secventa a minunatei sale arte, Birth, ce a venit sa incalzeasca sufletele inaintea sarbatorilor de Craciun, momente care, sa recunoastem, au devenit pentru multi doar prilej de distractie ieftina. Cati se mai gandesc sau constientizeaza semnificatiile spiritual-crestine ale Nasterii? Ori, Harry Tavitian chiar asta a reusit: sa innobileze intr-un mod elevat, personal, unic, cu acea tenta de ingenuitate, o seara care nu a fost asemeni altora. Dealtminteri, sala a fost plina pana la refuz, publicul bucurandu-se de taramul de vis al colindelor, pieselor inspirate de ethosul bizantin, negro spiritual, de folclorul romanesc si armean contopite atat de firesc, gratie personalitatii artistului. O bucurie pe care speram sa o recream cat de curand” („Harry Tavitian si taramul de vis”, Revista Plumb ianuarie 2011).

Doamna Mioara Iacob, prezenta si dansa la concertul meu din decembrie, m-a invitat inca de atunci sa am un recital la Salonul de Piane. Ma bucur foarte mult ca revin acum in Bacau si astept sa ma reintalnesc cu publicul de aici care m-a impresionat prin calitate si deschidere.

Lasă un comentariu