Harry Tavitian Trio la Dobrojazz Tulcea 2019

Afiș Dobrojazz Tulcea 2019

Grafica afișului: Mugur Grosu

Harry Tavitian Trio
Harry Tavitian (pian, voce)
Zoltan Hollandus (contrabas)
Cserey Csaba (tobe, percuție)

Vineri 13 septembrie 2019
Festivalul de etno-jazz Dobrojazz
Casa Avramide, Tulcea

Eventul pe Fb: https://www.facebook.com/events/2310453769284300/

Seara începe la ora 19.30
Programul integral al Festivalului Dobrojazz, info despre bilete, etc: https://www.facebook.com/events/2144945548945247/

Harry Tavitian a cântat la Tulcea fie în formulă de pian solo fie cu formația sa de etno-jazz, Orient Express. Acum revine aici în această nouă formulă de trio.

Pianistul Harry Tavitian este una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de International Herald Tribune «cel mai interesant jazzman român contemporan», Tavitian a jucat un rol activ în apariţia şcolilor naţionale de jazz din Estul Europei. Jazzul de avangardă şi bluesul arhaic alternează în creaţia sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic.

Percuționistul Cserey Csaba este unul dintre partenerii preferați al lui Tavitian. Harry îl consideră unul dintre cei mai inventivi percuționiști români de jazz: ”Csabcsy are mult rafinament, sensibilitate, plus un simț extraordinar al ritmului și al… umorului.
În ultimii 15 ani am cântat împreună în duo, trio sau ca invitat al formaţiei mele Orient Express, în numeroase concerte din România, Ungaria, Belgia, Germania, Austria, Turcia”.
Harry Tavitian și Cserey Csaba au lansat CD-ul „Naşterea”, care s-a bucurat de un mare succes.

Contrabasistul Zoltan Hollandus și-a început cariera în 1993 cu Big Band Gaio din Cluj, condus de Ștefan Vannai. În 1999 a fost cooptat de Harry Tavitian în Orient Express – prima formație de etno-jazz din România, cu care a concertat în țară și străinătate, la Smithsonian Folklife Festival din Washington, și World Expo Hannover 2000. El este prezent și pe CD-ul Orient Express-ului, „Axis Mundi””

Pe 16 august 2019 cei trei muzicieni au debutat în această formulă de trio la Festivalul Jazz&Blues Night Remember Costinești.
Mugur Grosu, autorul afișului festivalului: „E al cincilea an de când fac identitatea vizuală a festivalului de etno-jazz Dobrojazz, și am decis ca-n fiecare an peștișorul mascotă să fie alt instrument; anul ăsta am ales contrabasul pentru că unul dintre invitații surpriză ai festivalului e Harry Tavitian în noua formulă de trio, unde îl are alături de veteranul tobar Cserey Csaba pe contrabasistul Zoltan Hollandus – o revelație. Nu se putea bucurie mai mare 🙂Așadar, pe 13-14 septembrie ne vedem la Tulcea, da?”

Harry Tavitian Trio

Harry Tavitian Trio. Foto Manuela Tavitian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: