Rezonanțe armenești în jazz – Recital Harry Tavitian la Tulcea, vineri 16 mai

afis

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri to “Rezonanțe armenești în jazz – Recital Harry Tavitian la Tulcea, vineri 16 mai”

 1. Lucaci Nicoleta Says:

  Felicitari, Maestre Harry! Am aflat azi ca o veste buna v-a facut sa dati spectacolului si mai mult suflet ca de obicei, asa ca asteptam de la dvs sau cei care v-au fost alaturi cateva poze si franturi din concert!Doamne ajuta si multa sanatate!

 2. harrytavitian Says:

  Ecouri după concert:

  Concert excepţional al maestrului Harry Tavitian

  Municipiul nostru a fost un răsfăţat cultural al ultimei perioade, martor al unor evenimente artistice de excepţie.
  Primul, organizat de Filiala Tulcea a Uniunii Armenilor din România în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Teatrul „Jean Bart” şi TV Accent, a fost un concert de pomină susţinut de marele Harry Tavitian.
  Repertoriul maestrului Harry Tavitian a cuprins, aşa cum a avut amabilitatea să ne spună după concert: „Dele yaman” (cântec de jale armenesc), „Old Balkan rhapsody” (HarryTavitian), „Cântec de dragos¬te armenesc”, „Diptic” de Anton Pann – „Veniti cu toţii” (din creaţia religioasă) şi „Bordeiaşul” (din creaţia de lume), „Imn religios armenesc din sec. XIII” (Sf. Nerses Shnorhali), „Dans” din Balcani, „Avedis” (vechi colind armenesc), „My favorite things” (tema principală din filmul „Sunetul muzicii”), „Gakavig” („Micuţa potârniche”, cântec armenesc), „Sub mărul înflorit” (dans armenesc).
  „Aşa cum am mai spus, apreciez foarte mult publicul din oraşele mai mici, unde legătura dintre oameni este mai strânsă, iar un artist simte asta imediat. În plus, Tulcea este un oraş care încă mai păstrează farmecul porţilor Orientului…
  Tot în această idee am dorit să ofer publicului un repertoriu în care Balcanul şi Caucazul se întâlnesc. Mi-am dat seama că de la bun început muzica mea a fost ascultată cu deosebită atenţie, cu un interes crescând de la o piesă la alta, pentru ca finalul concertului – în vârtejul dansurilor armeneşti – să fie unul cu adevărat înfocat, exuberant, plin de pasiune şi bucurie. Fără să exagerez, pot spune că succesul concertului s-a datorat în primul rând acestui public sincer şi distins. Şi să nu uităm eforturile şi deosebita amabilitate ale Uniunii Armenilor din Romania – filiala Tulcea şi gazdelor de la Teatrul «Jean Bart»”, a declarat la final artistul.

  Articol de Petru Ţincoca – 28.5.2014
  http://www.obiectivtulcea.ro/tulcea-culturala/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: