Concert Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Bucuresti, sambata 11 mai!

Afis concert freedom-jazz-in-the-city Bucuresti

Duo Harry Tavitian (pian, voce, fluiere) – Cserey Csaba (tobe, percutie) 

Festivalul „Freedom Jazz in the city”, Marul de aur http://maruldeaur.com/Seri-de-petrecere/393/Freedom-Jazz-III/

Sambata 11 mai 2013, incepand cu ora 20

Informatii despre Festival, aici:  https://www.facebook.com/events/235390179936452/

Am primit cu bucurie invitatia Fundatiei Bravo de a concerta la Festivalul „Freedom Jazz in the city” si de a ma reintalni cu publicul bucurestean. Voi canta impreuna cu prietenul si colegul meu de la Satu Mare, Cserey Csaba.

Cserey Csaba este unul dintre cei mai inventivi percutionisti romani de jazz și se numara printre partenerii mei preferati. În ultimii zece ani am cântat împreună în duo, trio sau ca invitat al formaţiei mele Orient Express în numeroase concerte, în România, Ungaria, Belgia, Germania, Austria si Turcia. Imi este un partener foarte drag. Are mult rafinament, sensibilitate, plus un simt extraordinar al ritmului si al… umorului.

Cserey Csaba: „Harry e un om foarte interesant, misterios, atras ca si mine de lumea Orientului. Simt ca in jazz ma exprim pe mine insumi si reusesc sa transmit aceasta emotie si publicului. Muzica pe care o fac cu Harry este ceva aparte, poate chiar esenta jazzului: spontaneitatea si trairea adevarata”.

Cserey Csaba a concertat in București la Ateneul Roman si la sediul ICR ca invitat al meu în proiectul „Teach me Tonight” realizat în 2009 de Institutul Cultural Roman.

La sfarsitul lui 2008 am  lansat CD-ul nostru „Naşterea”, care s-a bucurat de un mare succes. Istoricul englez Roger Griffin spunea despre muzica de pe acest CD ca „exprimă puterea de a transcende a muzicii, în toate tradiţiile şi formele sale”. https://harrytavitian.wordpress.com/2008/11/19/nasterea/

Cronici la concertele duoului Harry Tavitian – Cserey Csaba

„Un concert excepţional la Bruxelles! Îndelung aplaudaţi de un public entuziast, cei doi maeştri ai jazzului românesc au oferit un spectacol de neuitat. Frumuseţea muzicii lor a hipnotizat pur si simplu audienţa“.

„Exuberantul Cserey Csaba si complexul Harry Tavitian, in ciuda deosebirii de temperament, sau poate tocmai de aceea, formeaza un cuplu seducator, o „fabrica” ambulanta de jazz. Aparent, responsabil cu show-ul ar fi Csaba, in timp ce Harry ar fi cel ce exploreaza adancurile simturilor muzicale. In timpul concertului, rolurile se schimba, iar artistii intra in rolul de „solist” pe rand, completandu-se cu fantezie si bun-simt“. (Maria Sangiorzan TV net – Cluj)

 „Harry Tavitian & Cserey Csaba iarăşi au uimit – la fiecare concert al maeştrilor eşti pur şi simplu hipnotizat de scenă, atât muzica lor, care transmite o bucurie imensă de a exista, cât şi energia celor doi te ţin în priză şi te fac să te simţi participant la o conspiraţie mondială a celor aleşi să se bucure de muzică“ – scriitorul Alexandru Vakulovski despre concertul susţinut de duo la Festivalul Stufstock, Vama Veche, 2008

Anunțuri

2 răspunsuri to “Concert Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Bucuresti, sambata 11 mai!”

  1. Nicoleta Says:

    Sa aveti un concert reusit care sa mearga la sufletul ascultatorilor asemenea celor de pana acum!

  2. CristIANA Oprisa Says:

    FELICITARI SI APLAUZELE FURTUNOASE SA VA INSOTEASCA PENTRU CA LE BINEMERITATI PENTRU TOT CEEA CE DARUITI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: