Aceasta e adevărata ortodoxie! Nebunie pentru Hristos!

IMG_5305 [1600x1200]

Parintele Picu si Fabian - petrecere la Centrul Arca

Părintele Nicolae Picu, Bianca și Fabian (petrecere la Centrul Arca pentru persoane cu handicap de pe lângă biserica Sfântul Mina din Constanța) foto Andra Ureche
Mai multe fotografii aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.586167504736030.1073741832.573579525994828&type=3

„dar tocmai pe cele nebune ale lumii le-a ales Dumnezeu ca să-i dea de rușine pe cei înțelepți; și pe cele slabe ale lumii le-a ales Dumnezeu ca să-i dea de rușine pe cei tari”. Sfântul Apostol Pavel (1Cor 1, 27)

Părintele Picu s-a întors joi în Constanța. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să își revadă copiii de la Centrul Arca. Mâine, de Florii, va fi cu noi în împreună-rugăciune la biserica Sfântul Mina: http://asezamintelemareluimucenicmina.wordpress.com/2013/04/22/parintele-nicolae-picu-va-fi-in-duminica-floriilor-impreuna-cu-credinciosii-sai-la-sfantul-mina/

Pentru mine dimensiunea religioasă e cea mai importantă. De aici îmi iau energia și echilibrul pentru tot ce fac în viață – familie, cariera mea de pianist de jazz și toate celelalte.

Nu aș fi crezut că voi trece prin momente precum cele din ultimele două luni, decând părintele Nicolae Picu, prietenul și duhovnicul meu, a fost îndepărtat fără vină de la biserica Sfântul Mina pe care a ctitorit-o și de lângă credincioșii săi. Cred că mulți dintre fanii mei care citesc blogul sau îmi urmăresc postările pe Facebook dar nu sunt constănțeni sau apropiați de biserică au zis că poate am luat-o razna. Dar cine a cunoscut realitatea sufletească de la biserica Sfântul Mina din Constanța, cine a simțit vreodată mângâierea când a întâlnit un preot cu har, cine a simțit dragostea, bucuria, liniștea, căldura care vin de la Hristos, înțelege.

Am mulțumit în mai multe duminici Arhiepiscopului Tomisului pentru că prin acest mare dar pe care ni l-a făcut în Postul Mare – izgonirea  păstorului nostru –  a ieșit la iveală adevărata zidire a părintelui: cea din sufletele credincioșilor, mulțimea faptelor bune pe care le-a făcut, inima bună a dânsului, credința nezdruncinată, puterea iubirii întru Hristos.

Unul dintre aceste suflete e cel al Biancăi. Are tetrapareză spastică și nu poate vorbi. Mama lui Bianca povestește că până când să îl descopere pe părintele Picu și să înceapă să vină la Sfantul Mina, era imposibil să intre cu Bianca în vreo biserică fiindcă se agita îngrozitor și îi venea imediat rău. Părintele a făcut minuni. A reușit să comunice cu Bianca. Să o spovedească și să o împărtășească. Amândouă erau nelipsite de la slujele din biserică.

Într-una din cele 6 duminici în care ne-am strâns până acum pe pajiște, după slujba Sfintei Liturghii, mama Biancăi ne spunea: „Cert e că acum ne aflăm într-o mare dificultate, sufletele noastre sunt zdobite, pur și simplu nu știu unde să mergem. Sigur că toți care ne aflăm aici suntem așa, sunt convinsă. Dar parcă la noi situația e mult mai specială. Bianca a spus că îl așteaptă pe părintele. I-am spus că s-ar putea să aștepte prea mult. A spus că nu e nici o problemă. Așteaptă oricât”.

Iar eu am adăugat: „E răbdarea de care trebuie să facem dovadă cu toții”. După spusa Domnului: „Întru răbdarea voastră vă veți dobândi sufletele”. (Lc 21, 19) Asta ne dorim, dobândirea sufletelor noastre dar și al celor care ne sunt potrivnici. Fiindcă Dumnezeu, în imensa Lui iubire, ne vrea pe toți înviați și mântuiți. Și cu sufletele curate de copii, așa ca al părintelui Nicolae și al tinerilor de la Centrul Arca la care ține atât.

Biserica Sfantul Mare Mucenic Mina Constanta

Biserica Sfantul Mare Mucenic Mina – Constanța   Foto Andra Ureche

Anunțuri

Etichete: , , , , , , ,

Un răspuns to “Aceasta e adevărata ortodoxie! Nebunie pentru Hristos!”

  1. iobag Says:

    Hristos a Inviat!

    Asa este, trebuie sa pornim de la premiza ca prin vointa si prin smerita staruinta in rugaciune ne putem invinge propria neputinta, si ca putem astfel darui, celor in nevoie, ceva din cautarile noastre, pentru ca si Dumnezeu ne-a (re)daruit noua cu iubire Calea catre Viata.

    Ca sa fii zidar trebuie mai intai ca sa zidesti. Ca sa zidesti trainic trebuie sa stii sa o faci, … asa ca trebuie mai intai cu sarguinta sa nevoiesti. Asta a facut parintele Nicolae, insa, a adaugat Arcei si ingrediente precum acestea, smerenie, staruinta, sarguinta alaturi de iubire, credinta, rugaciune, compasiune … a adaugat traire.

    Redobandind emotia inimii si intelepciunea mintii prin rugaciune fierbinte catre Dumnezeu, ne regasim pe noi insine, demni sa pasim pe calea catre viata cea adevarata daruita de Hristos. Sa ne „reinventam” asadar cu bucurie in Hristos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: