Biserica Sfântul Mina merge mai departe!

Biserica Sfantul Mina Constanta, 8 noiembrie 2011

Duminică 24 martie (Duminica Întâi din Post – a Ortodoxiei)

Luni, 25 martie (Buna Vestire)

Noi, credincioșii pe care ne-a strâns Sfântul Mina de-alungul anilor și am fost împreună în rugăciune, păstoriți de părintele Nicolae Picu, nu îl părăsim! Duhul dragostei pentru Hristos, pentru păstorul nostru și semeni să nu se îndepărteze de la noi!

Am încercat să mărturisec aici despre ce s-a întâmplat acum o săptămână: https://harrytavitian.wordpress.com/2013/03/20/o-clipa-inima-mi-se-facuse-cer/

Să mergem duminică și luni să participăm la Sfânta Liturghie. Fiecare cum va simți – fie în biserică, fie  înafara ei. Vremea s-ar putea să ne fie potrivnică (duminică se anuntă 2 grade și cer înnorat).

După ce se va termina slujba, ne vom strânge iarăși pe pajiștea dintre biserică și Centrul Arca pentru copiii cu handicap și ne vom ruga împreună pentru ca Dumnezeu să facă voia Lui cu Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina din Constanța. Ne vom ruga în continuare și ca părintele Nicolae Picu să se întoarcă la altarul bisericii maramureșene de pe malul lacului Tăbăcărie. Apoi vom avea prilejul să mai zăbovim, ca să ne cunoaștem mai bine între noi și să ne sfătuim care sunt următorii pași pe care ar fi bine să-i facem.

Suntem siguri că nimic nu e întâmplător, nici faptul că Sfântul Mina ne-a adunat în jurul său. Părintele Nicolae a zidit cele bune în sufletele noastre. Fiecare din noi avem niște daruri de la Dumnezeu. Poate a venit vremea ca aceste daruri să rodescă și să arătăm că suntem într-adevăr frați întru Hristos și vrednici fii duhovnicești ai părintelui Picu. Fiecare poate să ajute cumva și sunt mulți din cei care vin la Biserica Sfântul Mina și care poate au nevoie de ajutor.

Centrul Arca pentru copii și tineri cu handicap va fi deschis. Veți putea cunoaște ce proiecte are acum în desfășurare Centrul și vom putea împreună să facem și proiecte de viitor.

Deja plănuim un concert filantropic „Harry Tavitian, de la Arca lui Noe la Arca din Tăbăcărie”. Sunt sigur că mi se vor alătura și alți colegi muzicieni.

Biserica Sfântul Mina era una dintre puținele oaze de normalitate din Constanța, cu frumusețea ei care oglindește sufletul celor care au ctitorit-o de-a lungul anilor, călăuziți de Duh și de părintele nostru drag, Nicolae Picu. E a nostră și comuniunea de dragoste și rugăciune nu trebuie să înceteze. „Duhul să nu-l stingem”! S-ar putea să fie un drum lung și anevoios și cu multe ispite, dar avem credință că Dumnezeu va face voia Lui cu Biserica Sa. Sperăm ca rugăciunile noastre să dea putere, în duhul dragostei lui Hristos, celor care au judecat greșit să revină asupra hotărârilor pe care le-au luat.

6 răspunsuri to “Biserica Sfântul Mina merge mai departe!”

 1. harrytavitian Says:

  „Iobag” comenteaza la postul anterior https://harrytavitian.wordpress.com/2013/03/20/o-clipa-inima-mi-se-facuse-cer/:
  „Rugaciune pentru salvarea Arcei sufletului nostru! Frumoasa idee.

  Nu putem rasplati daruirea parintelui Nicolae decat prin statornicia noastra si sarguinta in rugaciune”.

 2. Maria Stefanian Says:

  Haideti sa fim si noi Arcasi ai Domnului si sa ii ajutam pe cei aflati in suferinta, ca asa ne invata Domnul nostru Iisus Hristos! Sa sprijinim cu totii Arca parintelui Nicolae Picu, dupa puteri si dupa pricepere, sa ii fie spre mangaierea sufletului, ca nu cumva ceea ce a cladit cu atat drag sa naufragieze in uitare!

 3. harrytavitian Says:

  Ora 9.45 Luăm un taxi ca să mergem la biserică. Șoferul mă întreabă dacă se slujește iarăși la Sfântul Mina. Îl cunoaște pe părintele Nicolae, e foarte bine informat și e indignat de îndepărtarea lui abuzivă. Până acum e al nu știu câtelea șofer de taxi care îmi spune același lucru. Ne bucurăm.
  Ora 10 Ajungem la biserică. Nici nu coborâm bine din taxi că încep să vină credincioase și credincioși care l-au cunoscut pe părintele de pe vremea cînd construia biserica și ne spun cât de mult a însemnat dânsul pentru viața lor sufletească.
  Ora 10.05 Mergem să ne închinăm la crucea de lemn din curte. E un frig îngrozitor. Apa din glastra cu flori de la picioarele crucii este înghețată tun.
  Ora 10.30 Se strâng din ce în ce mai mulți credincioși cu flori, care, înfruntând frigul, rămân afară și ascultă slujba.
  Ora 11 Mariana, fata în cîrje, vine și ea. Se apropie și ne spune: „părintele Picu e un preot tare bun și preoteasa, la fel. Ascultam cu drag slujba că era plină de har. Acum e seacă. S-a pustiit biserica de când a plecat dânsul. Să-i ajute Dumnezeu să se întoarcă înapoi, să fie iar cu noi”.
  Ora 11.20 Deja tremur de frig din toate încheieturile. Vine și Bianca, fata din fotoliul rulant, împreună cu părinții. Nici ei nu intră în biserică și stau afară în frig.
  Ora 12 Se termină slujba. Ne strângem foarte mulți pe pajiștea dintre biserică și Centrul Arca, începem să explicăm cele ce s-au întâmplat. Facem apel ca să sprijinim cu toții Centrul Arca. Strângem numere de telefon și emailuri ca să putem ține legătura. Cum azi e Duminica Ortodoxiei, cineva aduce icoane. Una dintre ele e cu Sfântul Mina. Spunem împreună Tatăl nostru.
  Ora 12.30 Ne despărțim. În ciuda vremii și vremurilor potrivnice, cu lumină și căldură în suflet. Promitem că vom reveni și mâine și în toate duminicile până la Paște. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 4. FOTO Enoriaşii de la Biserica Sfântul Mina, probă de credinţă. S-au rugat afară în frig, la 0 grade, ţinând flori în mâini Says:

  […] Apelul lui Harry Tavitian […]

 5. harrytavitian Says:

  Fotografii, aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.585026614842947.1073741828.100000068428321&type=3

 6. Lucaci Nicoleta Says:

  Doamne ajuta!ma bucur ca aceste sentimente sunt impartasite si de alti enoriasi de la Sfantul Mina!Am incredere ca Bunul Dumnezeu nu ne va lasa fara pastorul nostru drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: