A trecut si vara (6)…

N-am mai continuat cu serialul pe blog fiindca vad ca s-a intors vara… Am profitat de vreme si am dat o fuga la Valenii de Munte, la Festivalul Tuicii. Am mai spart si niste lemne, ca se anuntase iarna grea.

M-am intors la Constanta si in ciuda caldurii de afara, continui azi cu amintirile de asta-vara. Vara care a trecut a insemnat si bucuria reintalnirii cu prieteni foarte dragi pe care nu ii mai revazusem de mult. Una dintre reintalniri, de-a dreptul magica, a fost cu buna mea prietena Klara Tamas care m-a invitat sa fac un recital cu prilejul expozitiei sale de la Sfantu Gheorghe:  https://harrytavitian.wordpress.com/2010/06/25/recital-la-vernisajul-expozitiei-klarei-tamas/

A fost foarte emotionant sa ne reintalnim dupa aproape 20 de ani.

Apropo de vremea cu nabadai, in seara vernisajului a fost o ploaie torentiala. Totul era pus sub semnul intrebarii – ma temeam ca nu va veni nimeni – si eram tare necajit gandindu-ma la eforturile foarte mari ale Klarei, pentru a face expozitia. Expozitia era gazduita de  Galeriile “Gyárfás Jenő“ iar concertul meu, care urma dupa vernisaj, de Muzeul National Secuiesc, sala  “Bela Bartók“. Galeriile si Muzeul erau la ceva distanta de mers pe jos. Mi-a mai venit inima la loc cand am intrat la Galerii si am vazut in hol o mare de umbrele lasate deschise, sa se usuce. Era, care va sa zica, public la vernisaj. Slava Domnului! Cand a inceput vernisajul, sus, in salile unde a fost gazduita expozitia, nu mai era loc, atata lume venise. Am plecat apoi spre Muzeu, ca sa ma pregatesc pentru concert, cu destula greutate – potopul de afara, continua. Sincer, nu prea credeam ca publicul o sa mai vina si la concert. Asa cum puteti vedea in fotografia de mai jos, sala a fost arhiplina si publicul, “ca pe vremuri” (am avut concerte memorabile la Sfantu Gheorghe, organizate de Kiss Bela si de Iuliu Musat).

Alte fotografii de la vernisaj si concert:

Pe pagina Muzeului National Secuiesc: http://www.sznm.ro/sznmr.php?o=tamas_klara_ro ; http://www.sznm.ro/sznmr.php?o=harry_tavitian_ro

Pe pagina Klarei: http://www.symbolgallerynyc.net/2page.html

Pe alte pagini:

http://picasaweb.google.com/agnes.kispal/2010_06_30_Tamas_Klara_Harry_T?authkey=Gv1sRgCNeUlNiIpoHDaw#

http://www.photoblog.com/adika1968/2010/06/30/harry-tavitian.html

http://www.photoblog.com/adika1968/2010/07/01/harry-tavitian-2.html

http://www.sepsiszentgyorgy.info/kepes-kronika/71-2010/463-harry-tavitian-koncert-sepsiszentgyoergyoen

Dupa concert am primit urmatoarele randuri, pe guestbook: „Dupa 20 de ani am avut ocazia sa va aud din nou la concert ieri la Sf. Gheorghe. A fost spectaculos si emotionant concertul!!! Va multumesc! Cu mult respect si cu nostalgia concertelor de jazz de la Costinesti (cand stateam cocotati pe pereti sa va auzim) si cu nostalgia anilor ’90 cand de asemenea va ascultam cu aceeasi sete la Brasov… va doresc Dvs. si sotiei (cu dansa am avut prilejul sa vorbesc ieri inainte de concert) multa sanatate si succese!” Melinda Kisgyorgy (Brasov-Sf. Gheorghe-Kecskemet)

Am pomenit mai sus de prietenii Kiss Bela si Iuliu Musat. Cu ocazia concertului, m-am reintalnit cu amandoi – au fost gazde extraordinare, la fel si dl. Vargha  Mihaly – directorul Muzeului National Secuiesc, muzeu pe care l-am vizitat si pe care vi-l recomand cu caldura.

Mai jos este un link la un reportaj inedit cu Klara, transmis la Duna TV. Este titrat in engleza. Muzica este din concertul meu de la Sfantu Gheorghe. Cred ca intalnirea cu Klara de asta-vara a fost o sarbatoare. Au sarbatorit impreuna si muzica mea si lucrarile Klarei ale caror fotografii au fost proiectate in timpul concertului; cred ca se simt foarte bine unele cu celelalte si in film…

Dupa ce s-a intors la New York, Klara ne-a scris: „A fost o revelatie pentru mine ca in timp ce eu imi schimbasem dimensiunile si culorile, Harry reproducea  misterul universului prin Balcan… Extinderea mesajului este misiunea noastra. Trebuie sa ne intilnim ca sa continuam, sa adunam energia magica. Sa dea Dumnezeu sa raminem sanatosi si inspirati”.

Filmul i se datoreaza lui redactorului Duna TV Csáky Zoltán si operatorului Géza Marossy.

Pe linkul http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=672189&pid=609500 selectati in dreapta, “Arcélek – Csáky Zoltán műsora – Tamás Klára textilművész, grafikus”

Foto Kispál Ágnes-Evelin

Anunțuri

Etichete: , , , , , ,

Un răspuns to “A trecut si vara (6)…”

  1. Harry Says:

    http://www.3szek.ro/load/cikk/30462 – cronica in limba maghiara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: