Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Festivalul Dob-Ban din Miercurea Ciuc

Harry Tavitian (pian) & Cserey Csaba (percutie)

Duminica 8 august 2010 ora 20.30

Cetatea Miko Miercurea Ciuc http://www.welcometoromania.ro/Miercurea_Ciuc/Miercurea_Ciuc_Cetatea_r.htm

Festivalul  instrumentelor de percutie Dob-Ban Ritmusfesztivál (editia a 5-a!) va avea loc la cetatea Miko din Miercurea Ciuc pe data de 8 august 2010, dar in cadrul festivalului vor mai fi concerte si workshopuri pe data de 6 august la Sovata, 7 august la Tusnad Bai si la Baile Harghita. Festivalul este organizat de Fundatia Agora din Miercurea Ciuc, care s-a adunat in jurul formatiei Role si e sustinuta de aceasta formatie:  http://www.youtube.com/watch?v=sv_exi6tGTU&feature=related

Iulian Ignat de la Formula AS mi-a trimis cateva intrebari pentru revista. Puteti citi interviul integral in numarul care a aparut astazi. Ceea ce i-am raspuns lui Iulian cred ca se potriveste atat organizatorilor festivalului cat si publicului de la Miercurea Ciuc.  Intalniri de suflet, valori autentice, bucuria impartasirii…

Iulian Ignat: din punct de vedere al evenimentelor muzicale, consideraţi această vară mai săracă decât precedentele? Se simte un recul?

HT : Cred ca aceasta vara nu este nici mai bogata, nici mai saraca decat precedentele. Recul, sigur ca este dar nu are nicio legatura cu criza financiara ci cu decaderea noastra sufleteasca.
Iulian Ignat: se discută enorm despre criza financiară, se simte ea în  sfera muzicală? Îi simţiţi pe spectatori mai îngrijoraţi, mai încordaţi? Cum simţiţi starea de spirit a publicului din ţară?

HT: Aceasta criza este una artificiala, generata ca atare si intretinuta (atat cat va fi nevoie!) pentru rezolvarea unor interese precise. Muzica, si mai ales jazzul, isi vede de treaba ei.
Publicul de jazz este unul special. Oriunde. Ei nu merg la un concert de jazz ingrijorati sau incordati. Jazzul inseamna libertate si acesti oameni merg la jazz ca sa ia si ca sa dea libertate. Asa se intampla in orice comunitate de jazz de oriunde, inclusiv de la noi.
Pe la mijlocul anilor ’70 ai secolului trecut am renuntat definitiv la pianul clasic, devenind un muzicant de jazz. Asta mi-a permis ca de atunci si pana astazi, timp de peste 40 de ani, sa pot cunoaste pe foarte multi dintre acesti oameni, carora li se revarsa libertatea din priviri. Asta este starea de spirit pe care o simt.

Inainte de 1989 in Romania existau numeroase cluburi de jazz care au inceput prin a organiza auditii la care s-a adaugat apoi si organizarea de concerte. Datorita pasiunii si sacrificiilor conducatorilor de cluburi, se formase un public de jazz foarte bun. Clubul de jazz din Miercurea Ciuc era si el foarte activ.

Primul meu concert in Miercurea Ciuc, la invitatia Clubului de Jazz, a fost in 1988. Audienta deosebita de care se bucura jazzul aici ne-a facut sa includem Miercurea Ciuc in turneele pe care le-am facut in 1988 si 1989. Din pacate, dupa 1989 toata viata jazzistica din Romania a fost bulversata datorita importului de subcultura din Occident. Am revenit la Miercurea Ciuc de-abia in 2002 si apoi, aproape in fiecare an: https://harrytavitian.wordpress.com/2008/08/10/miercurea-ciuc-2008/

Ne-am bucurat sa regasim fani cu vechime si sa constatam ca exista si multi iubitori de jazz in generatia tanara. Pentru mine si Cserey Csaba fiecare concert aici este unul special, pentru ca ne-am intalnit pentru prima data intr-un concert la cetatea Miko cu ocazia Zilelor Orasului Miercurea Ciuc.

„Exuberantul Cserey Csaba si complexul Harry Tavitian, in ciuda deosebirii de temperament, sau poate tocmai de aceea, formeaza un cuplu seducator, o „fabrica” ambulanta de jazz. Aparent, responsabil cu show-ul ar fi Csaba, in timp ce Harry ar fi cel ce exploreaza adancurile simturilor muzicale. In timpul concertului, obligatoriu live, rolurile se schimba, iar artistii intra in rolul de „solist” pe rand, completandu-se cu fantezie si bun-simt“. (Maria Sangiorzan, www.tv-net.ro unde puteti sa vedeti si cateva inregistrari video foarte bune cu concertele noastre)

Etichete: , , , , ,

4 răspunsuri to “Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Festivalul Dob-Ban din Miercurea Ciuc”

 1. Harry Tavitian & Cserey Csaba LIVE la Miercurea Ciuc! | jazzisme Says:

  […] Mai multe informatii pe blogul lui Harry Tavitian! window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

 2. H. Tavitian & C. Csaba la Miercurea Ciuc | Muzica De Vest Says:

  […] Informatii suplimentare aici. […]

 3. okti Says:

  Ne vedem in seara asta!!!! La Ciuc!

 4. Harry Says:

  Articol si foto, dupa festival http://multikult.transindex.ro/?cikk=12181

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: