Orient Express-ul opreste la ICR in Noaptea Institutelor Culturale

Foto Iulian Ignat, Garana 2008

Alte fotografii – la fel de faine – ale lui Iulian:

http://www.iulianignat.ro/portfolio_jazz.html

In Noaptea Institutelor Culturale, Orient Express-ul lui Harry Tavitian va opri la Institutul Cultural Roman din Bucuresti. Poftiti in vagoane!

Vineri, 26 iunie 2009, ora 22 concert al formatiei Harry Tavitian & Orient Express.

Spectacolul va avea loc in curtea ICR (Aleea Alexandru nr 38)

E posibil ca gara sa fie destul de aglomerata, asa ca va poftim sa ajungeti mai devreme, daca vreti sa urcati in vagoane…

Tot programul Noptii, aici.

Acum 10 ani Tavitian a pus pe roate Orient Express-ul, prima formatie de etno-jazz din Romania. A invitat in acest grup cativa dintre cei mai buni muzicieni ai jazzului romanesc actual. In Noaptea Institutelor Culturale vor fi alaturi de Tavitian: saxofonistul Edi Neumann, chitaristul Hanno Hoefer, violonistul Jimi El Lako, basistul Octavian Barila Andreescu si percutionistul Mario Florescu.

Harry Tavitian: «Ma bucur ca datorita proiectului Teach Me Tonight realizat cu Institutul Cultural Roman, Orient Express-ul va opri, dupa 8 ani, din nou la Bucuresti.

Asa cum Orient Express-ul este trenul care leaga Parisul de Constantinopol, trecand prin marile centre culturale ale Europei, la fel si noi, prin muzica, situam spatiul romanesc ca teritoriu de sinteza intre gandirea occidentala si miresmele si mistica Orientului. Incercam sa facem o sinteza, pornind de la esente, a ceea ce este azi spatiul spiritual balcanic.

Chiar de la inceputurile mele jazzistice am folosit folclor in muzica mea. Si cu toate revizuirile pe care mi le-am facut periodic, acesta a continuat, sub o forma sau alta, sa existe, pe langa multe alte ingrediente. Faptul ca astazi, la 30 de ani distanta, etno-jazzul este noul stil al jazzului, pentru mine nu inseamna decat, eventual, o confirmare a jazzului facut de mine – instinctiv – cu 3 decenii in urma».

Mai mult decat etno-jazz

Orient Express-ul e unic in peisajul jazzistic romanesc. In muzica grupului gasim atat improvizatii in limbajul jazzului liber care pornesc de la teme cu caracter folcloric si poarta amprenta puternica a personalitatii fiecaruia dintre muzicieni, dar si dialoguri sau pasaje de tutti. Fiecare concert este un spectacol complex si coerent, cu elemente de teatru instrumental, miscare si costum.

Video:

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=harry+tavitian+Orient+Express&aq=f

http://www.sensotv.ro/video/4691/Harry-Tavitian-si-Orient-Expres-I.html

Foto: http://www.jazzz.si/reportaze/rep_2008/rep_tavGurtu/

Muzica: http://www.trilulilu.ro/chakaal/0c2ddb296e1d45

Un răspuns to “Orient Express-ul opreste la ICR in Noaptea Institutelor Culturale”

  1. cosmin Says:

    cateva poze : http://picasaweb.google.com/cosminandrei/HarryTavitianLaIcrNoapteaInstitutelor2009#

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: