Harry Tavitian da iar lectii de jazz la Valenii de Munte

Foto Gabriel Mitroi: Duo Tavitian – Cserey la Festivalul Peninsula Targu Mures 2008

Joi, 9 octombrie 2008, ora 19 Casa de Cultura Valenii de Munte

Concert extraordinar: „De la blues la etnojazz”

Harry Tavitian – pian, voce, fluiere

Invitat: Cserey Csaba (Satu Mare) – tobe, percutie

Biletele se gasesc la Casa de Cultura (tel 0244 280345)

Pianistul de jazz Harry Tavitian este foarte apropiat sufleteste de orasul Valenii de Munte nu doar prin faptul ca din anul 2000 are o casuta aici ci si datorita celor doua concerte organizate si gazduite de Casa de Cultura. Primul concert, in 2005, facut si cu sprijinul celor doua licee din oras, s-a numit „Lectia de jazz”. Succesul extraordinar de care s-a bucurat concertul a aratat ca pentru a te bucura de jazz indiferent de varsta, nu e nevoie de teorii muzicale sofisticate ci doar de deschidere sufleteasca.Cel de-al doilea concert, prilejuit de Universitatea de vara „Nicolae Iorga” din 2006, a fost un nou capitol din frumoasele legaturi spirituale intre marele savant roman si armeni.

De aceasta data Harry Tavitian nu mai vine singur pe scena Casei de Cultura ci impreuna cu tobosarul si percutionistul Cserey Csaba, din Satu Mare. Cei doi muzicieni ne vor calauzi in lumea minunata a ritmurilor. In prima parte a concertului ei vor prezenta folosirea tobei si a instrumentelor de percutie in jazz, iar in partea a doua va fi un recital din care nu vor lipsi prelucrarile dupa vechi melodii din folclorul romanesc, armenesc, unguresc si al negrilor din America.

Extrase din presa despre primul concert- cel din 2005, la Valeni al lui Harry Tavitian si despre duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Festivalul Stufstock de la Vama Veche din aceasta vara:

„Harry Tavitian a reusit, printr-un recital extraordinar care a cuprins – dincolo de interpretarile senzationale – si un discurs complex despre istoria jazzului, ceea ce isi propusese: ca publicul sa nu plece cu niste simple informatii ci sa fie cucerit de ceea ce este „fenomenul” numit jazz”. (Ioana Ionescu, in cronica la „Lectia de jazz”, in Telegraful de Prahova, 2005).

Stufstock 6 sau shock-uri kultur-ale la Vama Veche „In seara de jazz,16 august Harry Tavitian & Cserey Csaba iarasi au uimit si nu au mai uimit pe nimeni – la fiecare concert al maestrilor esti pur si simplu hipnotizat de scena, atat muzica lor, care transmite o bucurie imensa de a exista, cat si energia celor doi te tin in priza si te fac sa te simti ca participant la o conspiratie mondiala a celor alesi sa se bucure de muzica. Nu mai spun ca timpul e intotdeauna prea putin pentru un concert Harry Tavitian & Cserey Csaba si ca nu exista vreun concert care ii poate pune in umbra ” (scriitorul Alexandru Vakulovski in revista Tiuk septembrie 2008 http://www.tiuk.reea.net/a.vklvsk.stfstck.html )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: