Peninsula 2008

Foto Gabi Mitroi

Alege PENINSULA, festivalul care te lasă să alegi (Mihai Vakulovsky)

MORCHEEBA au o vocalistă mişto şi concertul lor a fost ca şi vocalista – plăcut. După a treia piesă MORCHEEBA m-am dus să fac cîteva poze la HARRY TAVITIAN & CSEREY CSABA, pe care-i mai văzusem şi-i voi mai vedea-asculta, dar n-am mai putut să mă întorc la MORCHEEBA, atît de faini au fost Tavitian & Csaba. Un concert extraordinar, deosebit, fain, impresionant, Harry Tavitian chiar fiind un geniu cu care trebuie să ne mîndrim. Şi bis-urile au fost pe măsură, mai insistente şi decît cele de la Tiamat, despre care spuneam că au fost cele mai zgomotoase la care am asistat vreodată.

http://vakulovski.livejournal.com/35412.html

Primarul nostru, stăpânul nostru şi… Harry Tavitian (Răzvan Cirezaru, Saptamanalul “Punctul”, 4 august 2008)

În materialul despre Festivalul Peninsula care a fost întocmit parţial anticipat din raţiuni de tipar, am omis să menţionez probabil cea mai entuziasmantă reprezentaţie din cadrul întregului festival. E vorba de cea a maestrului jazz-ului românesc, Harry Tavitian, acompaniat de percuţionistul Cserey Csaba, doi muzicieni croiţi parcă dintr-o singură bucată, completându-se reciproc în chip admirabil, lăsând în acelaşi timp impresia că n-au repetat deloc înainte şi că muzica e pur şi simplu ceva ce li se potriveşte în chip natural, izvorând din sufletele lor fără niciun efort. Aşa cum spunea un prieten: „N-am văzut niciodată un baterist care să urmărească solistul şi nu invers”. Era în timpul concertului Morcheeba, capul de afiş al festivalului şi platforma de la scena Zakuska era înţesată de lume, cu publicul întinzându-se până în stradă şi chiar cocoţat pe digul de pământ. A fost ceva fenomenal, iar Tavitian a promis că va reveni la Peninsula. Asta, fireşte, dacă primarul Florea nu va demara un „grandios” proiect imobiliar pe malul Mureşului, aşa cum se zvoneşte, astfel încât să nu mai aibă loc în Tîrgu-Mureş singurul festival fără mici, bere şi manele, doar cu bere şi muzică de calitate pentru un public care nu vine aici pentru sâni dezveliţi, ci pentru desfăşurarea actului în sine.

http://www.punctul.ro/articol/5719/primarul-nostru_-stapanul-nostru-si___-harry-tavitian.html

Un răspuns to “Peninsula 2008”

  1. Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba la Festivalul “Peninsula” Targu Mures « Harry Tavitian’s Blog Says:

    […] Cronici la concertul Tavitian – Cserey de la Peninsula (Targu Mures) 2008: https://harrytavitian.wordpress.com/2008/08/10/peninsula-2008/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: