Marsu’ Miresii in Orient Expresu’ de Garana

Garana, 11 august 2002: Johnny Raducanu, Ion Baciu Jr, Florian Lungu, Harry si Manuela Tavitian

Marsu’ Miresii: http://audio.neogen.ro/user/boy4women/t1hl0t05wu53cpblbbj3fv94htey12hv/

Duminica, 20 iulie 2008 Harry Tavitian & Orient Express la Garana Jazz Festival http://www.garana-jazz.ro/

La Festivalul de la Garana, Orient Express-ul va avea si vagon de Satu Mare: la percutie ni se va alatura Cserey Csaba.

Este a doua oara cand sunt invitat sa cant la Garana – prima data am fost in 2002.
Mosu (
Florian Lungu), stiind ca aveam sa implinesc 50 de ani chiar in zilele festivalului, a insistat foarte mult sa merg. Eram foarte sceptic, nu aveam habar de festival si de zona. Surpriza a fost pe masura: publicul, atmosfera, peisajul si nu in ultimul rand gazdele, care ne-au ramas prieteni dragi.

Ziua mea de nastere, sarbatorita pe scena, tine deja de istoria jazzului romanesc.Inainte de ’89 Festivalul de la Costinesti pica de ziua mea, asa ca am destule amintiri – incepand cu primul Costinesti, din ’82. Totul a culminat in ’86, cand ziua mea s-a terminat la militie, unde am dat declaratii – impreuna cu Johnny, Mosu, Sorin Antohi, Ioan T. Morar pana spre dimineata (Johnny il batuse pe directorul statiunii, care il jignise – era beat mort). Din cauza incidentului, in ’87, activistii UTC de la Costinesti au mutat festivalul in septembrie…

Revenind la Garana de acum 6 ani, ziua mea de nastere am inceput-o si am terminat-o pe scena. Prietenii din jazzul romanesc au inceput sa ma sarbatoreasca chiar dupa 12 noaptea: Johnny a organizat un jam-session pe cinste. Recitalul meu a fost seara, nu fara peripetii: a inceput sa ploua torential, credeam ca nu voi mai putea canta fiindca ploua prin copertina, peste instrumente. In timp ce cantam si auzeam siroaiele de apa, nu vedeam daca in curte mai ramasese cineva sa ma asculte. Ropotul de aplauze de la sfarsit a acoperit ropotul ploii. Adapostiti majoritatea sub bucati de nailon, unii chiar uzi leoarca, oamenii ramasesera acolo si ma ascultasera. Nu va pot spune ce bucurie am simtit.

Am cautat acum pe internet si am gasit cateva cuvinte pe care le spusesem atunci:”Am petrecut o zi de nastere extraordinara si m-am simtit ca intr-o familie chiar si printre cei pe care nu-i cunosteam”

http://old.banateanul.ro/articol/ziar/timisoara/harry-te-pup-in-cur/1632/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: